Termax Pellet 25 Cr

Pellet 25 Cr on suomalainen 80-250 m2 kokoisiin omakotitaloihin suunniteltu pellettikattila. Kattilan on suunniteltu pystysuuntaisella konvektiorakenteella, jolloin leijutuhka ei jää eristeeksi tulipinnoille.

Kattila on varustettu pikanuohouslaitteella, joka tekee kattilan puhdistuksesta entistä helpomman. Poikkeuksellinen pitkä ja iso tulipesä mahdollistaa eteenpäin ja ylöspäin palavien pellettipolttimien käytön, sekä myös öljypolttimen ja bioöljypolttimen käytön huippuhyötysuhteella. Tämä on hyvä mahdollisuus asiakkaille, jotka haluavat siirtyä myöhemmin pellettilämmitykseen ilman kattilanvaihtoa.

Kattilassa ei ole muoviosia polttimen lähellä paloturvallisuuden vuoksi. Käyttövesi tuotetaan kuparikampakerukalla, ei sähköä kuluttavalla lämmönvaihtimella (kiertovesipumppu). Tällöin myös huollon tarve on minimoitu. Kaikki savukaasut nousevat ylöspäin, jolla on minimoitu veto-ongelmat, koska savukaasujen ei tarvitse kiertää missään vaiheessa alaspäin.

Iso molempiin suuntiin saranoitu poltinluukku aukeaa poltinta irroittamatta, jolloin tulipesän ja polttimen pään huolto on helppoa ja nopeata irroittamatta poltinta. Tehokkaan pystytuliputkistorakenteen ja pikanuohouslaitteen ansiosta kattilan päälle ei tarvitse varata runsaasti tilaa nuohousta varten. 

Kattila sisältää vakiona erillisen 6 kW sähkövaravastusjärjestelmän sekä poltintermostaatit. Kattilassa on vakiona myös sähköpistokkeet lämmönsäätimen muuntajalle sekä hälytykselle. Lisävarusteena saatavalla puunpolttosarjalla voi polttaa puutakin tilapäisesti (varaaja suositeltavaa). Poikkeuksellisesti kattilan savusolassa on myös vakiona vetopelti sekä paikka vedontasaajalle.